Krämig pasta med tomater
En hemgjord pastasås som blandas med pasta och tomater ger vardsgslyx och går snabbt att laga.
Kategori:
PastaPublicerat:
2011-12-11Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 280 g pasta
- 1 gul lök
- 1 burk crème fraiche
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g tomater (gärna körsbärstomater)
- 40 g färsk persilja (½ djupfryst paket)
Tillaga så här
- Koka pastan enligt anvisningar. Koka den gärna "al dente".
- Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en kastrull. Blanda sedan ner crème fraiche, salt och peppar. Låt puttra 1-2 minuter.
- Häll av vattnet på pastan och blanda ner den i såsen.
- Halvera körsbärstomaterna. Om du använder vanliga tomater så skär dem i motsvarande storlek.
- Blanda ner persiljan i pastan. Blanda sedan försiktigt ner tomaterna.
- Färdigt! Servera med t.ex. kyckling eller kött.
Fler bilder på Krämig pasta med tomater
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar