Leta ReceptKöttKrämiga nudlar med färs, pak choi och salladslök
Krämiga nudlar med färs, pak choi och salladslök
En krämig nudelrätt med smakrik färs i perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och krispigt.
Kategori: Kött Publicerat: 2024-03-05 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 msk röd curry paste
1 msk matolja
4 dl kokosmjölk
salt
400 g fläskfärs
2 msk matolja
1 klyfta vitlök
2 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk socker
250 g pak choi (eller 500 g broccoli)
250 g äggnudlar
4 st finskurna salladslök
4 msk rostade sesamfrön
Serveringsförslag
4 klyftor lime
sesamolja
koriander
Tillaga så här
Fräs currypasten i olja i en tjockbottnad kastrull en minut. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka ihop ca 5 minuter. Salt efter behag, ca 1 tsk.
Fräs fläskfärsen i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt vitlök, ingefära, soja och socker och låt det koka in. Dra sedan stekpannan från värmen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Plocka alla blad från pak choi och lägg i det kokande vattnet. Låt koka 1 minut. Håva sedan upp pak choien ur vattnet. Häll inte bort vattnet från kastrullen.
Koka upp vattnet igen och häll nu ner nudlarna i kastrullen och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner kokosmjölksåsen i nudlarna.
Servera genom att lägga upp de krämiga nudlarna på tallriken. Lägg färsen över nudlarna och sedan salladslök och sesamfrön. Lägg pak choi på sidan om. Häll några droppar sesamolja och pressa en limeklyfta. Toppa med några blad koriander.
Fler bilder på Krämiga nudlar med färs, pak choi och salladslök
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!