Klassiska kringlor med pärlsocker som är enkla och snabba att baka. Perfekta till fika, dessa smöriga kringlor har en härligt krispig yta och sötma från pärlsockret.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2011-10-02 Uppdaterat: 2024-10-23 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 30 stycken.
Tid: .
Ingredienser
150 g smör
2 msk strösocker
4 msk vispgrädde
4 dl vetemjöl
Garnering
vatten (till pensling)
5 msk pärlsocker
Tillaga så här
Rör smör och socker mjukt.
Tillsätt mjöl och vispgrädden. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
Dela degen i mindre bitar och rulla ut dem till smala längder, cirka 20 cm långa.
Forma längderna till kringlor.
Pensla kringlorna med vatten och doppa dem sedan i pärlsocker. Lägg de garnerade kringlorna på plåt.
Grädda kringlorna mitt i ugnen på 175°C i ungefär 12 minuter, eller tills de är lätt gyllene.
Ta ut kringlorna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler innan servering.
Fler bilder på Kringlor
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!