Nyttig indisk husmanskost i en snabblagad linsgryta med spenat och ris.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2013-01-21 Uppdaterat: 2022-08-12 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
3 dl röda linser
250 g djupfryst spenat
0,5 krm chilipeppar
1,5 tsk salt
1 tsk gurkmeja
5 dl vatten
1 dl rapsolja (eller annan matolja)
2 stora vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 msk garam masala
Tillaga så här
Skölj linserna i vatten. Blanda linser, spenat, chilipeppar, salt, gurkmeja och 5 dl vatten i en medelstor kastrull. Låt koka upp och koka i ca 10 minuter.
Häll rapsoljan i en större kastrull eller gjutjärnsgryta och fräs däri de två pressade vitlöksklyftorna. Låt vitlöken bli brun, men inte bränd.
Häll över linsblandningen i vitlöksoljan. Fräs allt i 5-10 minuter. Spenaten får gärna bli brunaktig, men det gör inget om den inte blir det. Kom ihåg att röra om så att inte spenaten bränns fast.
Späd linsgrytan med 2 dl vatten så att den blir såsig. Krydda med garam masala och koka i ca 5 minuter.
Servera grytan med t.ex. vår rödbetshummus och kokt ris.
Fler bilder på Kryddig linsgryta med spenat
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!