Kyckling i ugn med soltorkade tomater och broccoli
Gratinerad kyckling med broccoli och soltorkade tomater som serveras med ris.
Kategori: Kyckling Publicerat: 2015-05-27 Uppdaterat: 2021-06-24 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
1 msk olja
500 gram kycklingfilé
1 krm salt
1 krm peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
6 st soltorkade tomater
400 g broccoli
2,5 dl riven ost
Till servering
3 dl ris
Tillaga så här
Skär kycklingen i bitar. Stek den i en panna i oljan. Salta och peppra.
Blanda grädde, chilisås, oregano, salt, peppar och strimlade soltorkade tomater i en kastrull. Låt det koka ett par minuter.
Lägg broccoli (gör inget om den är fryst) i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen och häll sedan såsen över. Blanda allt. Strö riven ost över.
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Servera med ris.
Fler bilder på Kyckling i ugn med soltorkade tomater och broccoli
Diskussion och synpunkter (2 kommentarer)
Carl C skrev 2021-12-28:Långt över förväntan! Jag tog bara första bästa recept som råkade passa mina ingredienser. Det blev verkligen supergott, och väldigt enkelt dessutom. Lär göra detta igen.