Kycklingcurrygryta

Kycklingcurrygryta

En krämig currygryta med kyckling som påminner om klassisk currygryta.

Kategori: Kyckling
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 4 msk rapsolja
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 tsk curry
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk riven ingefära
  • 1,5 msk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g morötter
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • 3 dl Basmatiris
  • 2 dl Turkisk yoghurt

Tillaga så här

  1. Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem i lättsaltat vatten till de är nätt och jämnt mjuka.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg de i en bunke med curry, 1,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda väl.
  3. Skala och hacka gul lök.
  4. Stek kycklingen i 2 msk rapsolja en gjutjärnsgryta ca 5 minuter. Lägg över i en tallrik.
  5. Fräs hackade löken och pressad vitlök i 2 msk rapsolja i gjutjärnsgrytan på relativt låg värme ca 5 minuter. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut.
  6. Tillsätt 2,5 dl vatten och koka upp. Lägg i kycklingbitarna och koka på svag värme i ca 10 minuter.
  7. Rör ner crème fraiche, morötter och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med basmatiris och gärna en klick turkisk yoghurt.

Fler bilder på Kycklingcurrygryta

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.