Krämig kycklingrätt med vitlöksstekta champinjoner och syltlök som serveras med potatis. Mättande och smakrik.
Kategori: Kyckling Publicerat: 2020-03-12 Uppdaterat: 2024-08-12 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Vitlöksstekta champinjoner
2 msk matolja
2 klyftor vitlök
250 g champinjoner
Kycklinggrytan
1 msk matolja
700g kyckling, helst filé
salt
peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
0,5 dl mjölk
1 msk kinesisk soja
1 buljongtärning kyckling
50 g ädelost
0,5 dl svartvinbärsgelé
150g syltlök
1 röd paprika
Tillaga så här
Skär champinjonerna i ca 4 klyftor per champinjon. Hetta upp matoljan i en gjutjärnsgryta och pressa ner vitlöksklyftorna. Häll ner champinjonbitarna och fräs dessa tills de får fin färg på medelhög temperatur. Häll över champinjonerna på ett fat.
Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2x2cm. Hetta upp oljan i gjutjärnsgrytan och stek kycklingen tills den blir fint brynt. Salta och peppra.
Häll ner champinjonerna och häll sedan på matlagningsgrädde, crème fraiche, mjölk, soja, ädelost och kycklingbuljongtärningen. Låt allt koka i 5 minuter.
Häll ner vinbärsgelén, paprikan skuren i mindre bitar och syltlöken. Koka upp och låt allt sedan puttra på svag värme cirka 10 minuter.
Servera med kokt potatis, klyftpotatis, ris eller couscous samt färska grönsaker.
Fler bilder på Kycklinggryta med champinjoner och syltlök
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Ottilia skrev 2022-09-19:Så sjukt gott! följde receptet