Kycklinglasagne

Kycklinglasagne

Lasagne är alltid lika populärt att bjuda på. Med kyckling, morötter och paprika blir den lite annorlunda, men fortfarande lika god.

Kategori: Kyckling
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 st gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 4 stora morötter
  • 500 g kyckling i tärningar eller kycklingfärs
  • 2 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 4 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Vitsås
  • 6 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 9 st lasagneplattor
  • 2-3 dl riven hårdost

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skala, tärna och koka morötterna i ca 15 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och hacka den.
  4. Fräs kycklingbitar, lök och vitlök i matoljan i en gjutjärnsgryta. Krydda med timjan och rosmarin. Lägg i paprikabitarna och låt de fräsa med en stund tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningen. Koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt (ca 1/2 tsk) och peppar (ca 1 krm).
Vitsåsen
  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner vetemjölet.
  2. Späd successivt med mjölken under vispning.
  3. Låt vitsåsen koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg ihop lasagnen
  1. Om plattorna är torra kan du gärna lägga den i kokande vatten 2 minuter innan de läggs i formen.
  2. Lägg vitsås i botten på en ugnssäker form.
  3. Varva sedan plattor, färsen och vitsås.
  4. Avsluta med vitsås och därefter ost.
  5. Sätt in lasagnen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Fler bilder på Kycklinglasagne

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.