Lasagne är alltid lika populärt att bjuda på. Med kyckling, morötter och paprika blir den lite annorlunda, men fortfarande lika god.
Kategori: Kyckling Publicerat: 2017-04-10 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 st gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
4 stora morötter
500 g kyckling i tärningar eller kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tärning kycklingbuljong
salt
svartpeppar
Vitsås
6 msk smör
4 msk vetemjöl
1 l mjölk
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt
9 st lasagneplattor
2-3 dl riven hårdost
Tillaga så här
Sätt ugnen på 175ºC.
Skala, tärna och koka morötterna i ca 15 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och hacka den.
Fräs kycklingbitar, lök och vitlök i matoljan i en gjutjärnsgryta. Krydda med timjan och rosmarin. Lägg i paprikabitarna och låt de fräsa med en stund tillsammans med tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och buljongtärningen. Koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt (ca 1/2 tsk) och peppar (ca 1 krm).
Vitsåsen
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner vetemjölet.
Späd successivt med mjölken under vispning.
Låt vitsåsen koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg ihop lasagnen
Om plattorna är torra kan du gärna lägga den i kokande vatten 2 minuter innan de läggs i formen.
Lägg vitsås i botten på en ugnssäker form.
Varva sedan plattor, färsen och vitsås.
Avsluta med vitsås och därefter ost.
Sätt in lasagnen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Fler bilder på Kycklinglasagne
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!