Kategori: Soppa Publicerat: 2014-10-30 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
350 g kycklingfiléer
1 stort äpple
1 gul lök
1 röd paprika
5-6 st färska champinjoner
Margarin eller smör till stekning
1 msk curry
1 krm svartpeppar
500 g passerade tomater
4 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 st tärningar grönsaksbuljong
0,5 tsk salt
Ev. 0,5 dl hackad persilja
Tillaga så här
Skär kycklingen i strimlor och bryn den i margarinet och curryn.
Skär löken i klyftor. Skär paprikan i stora bitar. Dela champinjonerna i halvor eller mindre bitar om de är stora. Häll ner över kycklingen och bryn grönsakerna också.
Häll ner passerade tomater, matlagningsgrädde, smulade buljongtärningar, salt, svartpeppar och vattnet.
Riv äpplet på rivjärn direkt ner i soppan och eventuellt även persiljan.
Låt puttra på svag värme 15 minuter.
Servera med ett gott bröd!
Fler bilder på Kycklingsoppa
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Per skrev 2019-03-06:Jättegod kyckling soppa, tack för receptet