Kategori: Fikabröd Publicerat: 2014-04-16 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 40 rutor.
Tid: .
Ingredienser
5 ägg
4 dl socker
200 gram margarin
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 gram margarin
200 gram florsocker
Ca 2 msk kallt vatten
Blandat strössel
Tillaga så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker tills det blir poröst i en bunke.
Smält margarin och blanda det med mjölk. Häll ner det i bunken när det svalnat något.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i bunken.
Smörj en långpanna (ca 30x40cm). Häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen knappt 20 minuter. När kakan börjar släppa från kanterna är den färdig.
Låt kakan svalna något och gör glasyren under tiden.
Smält margarinet och vispa ner florsockret. Blanda sedan ner vattnet. Fördela glasyren jämnt över kakan. Strössla blandströsslet jämnt över kakan innan glasyren hinner stelna.
Låt galsyren stelna något och skär sedan upp långpannekakan i lagom stora rutor.
Fler bilder på Långpannekaka med glasyr
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!