Långpannekaka med glasyr

Långpannekaka med glasyr

Snabb långpannekaka som faller barnen i smaken.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 40 rutor.

Tid: .

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 gram margarin
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
  • 100 gram margarin
  • 200 gram florsocker
  • Ca 2 msk kallt vatten
  • Blandat strössel

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst i en bunke.
  3. Smält margarin och blanda det med mjölk. Häll ner det i bunken när det svalnat något.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner det i bunken.
  5. Smörj en långpanna (ca 30x40cm). Häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen knappt 20 minuter. När kakan börjar släppa från kanterna är den färdig.
  6. Låt kakan svalna något och gör glasyren under tiden.
  7. Smält margarinet och vispa ner florsockret. Blanda sedan ner vattnet. Fördela glasyren jämnt över kakan. Strössla blandströsslet jämnt över kakan innan glasyren hinner stelna.
  8. Låt galsyren stelna något och skär sedan upp långpannekakan i lagom stora rutor.

Fler bilder på Långpannekaka med glasyr

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.3/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.