Laxgratäng med dill och citronsås

Laxgratäng med dill och citronsås

God, krämig och lättlagad laxgratäng med smak av citron och dill.

Kategori: Fisk
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 4 frysta laxfiléer
  • 1 msk smör
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 citron
  • Peppar och salt
  • 1 dl dill (klippt färsk eller fryst)
Till servering
  • Potatis
  • Ärtor

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och låt dem tina medan du tillagar citronsåsen.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk, fiskbuljong och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda 5 minuter.
  4. Blanda ner dillen i såsen och smaka av med salt & peppar.
  5. Häll såsen över laxfiléerna.
  6. Gratinera 20 min i nedre delen av ugnen.
  7. Servera laxgratängen med potatis och gröna ärtor.

Fler bilder på Laxgratäng med dill och citronsås

Bild 2 av Laxgratäng med dill och citronsås

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (4 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fisk

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.