God, krämig och lättlagad laxgratäng med smak av citron och dill.
Kategori: Fisk Publicerat: 2016-05-05 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
4 frysta laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1/2 citron
Peppar och salt
1 dl dill (klippt färsk eller fryst)
Till servering
Potatis
Ärtor
Tillaga så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och låt dem tina medan du tillagar citronsåsen.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk, fiskbuljong och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda 5 minuter.
Blanda ner dillen i såsen och smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över laxfiléerna.
Gratinera 20 min i nedre delen av ugnen.
Servera laxgratängen med potatis och gröna ärtor.
Fler bilder på Laxgratäng med dill och citronsås
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!