Laxlasagne som är enkel att tillaga med fetaost och bladspenat. Resultatet blir en härligt krämig laxlasagne som är en smakrik variant av klassiska lasagnen.
Kategori: Fisk Publicerat: 2018-06-19 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
500 g tinad laxfilé
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
600 g keso
2 vitlöksklyftor
600 g krossade tomater med basilika
1,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
12 lasagneplattor
1 msk olja
salt och peppar
Tillaga så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör oströran. Tina bladspenaten och krama ur vätskan. Lägg spenaten i en bunke. Blanda ner keso, pressade vitlöksklyftor och smulad fetaost. Krydda med salt och peppar.
Skär laxen i tärningar som är ca 1-2 centimeter. Lägg ner i en bunke och salta något. Blanda sedan ner krossade tomater och vin.
Olja en ugnsform (ca 20x30cm). Lägg hälften av oströran jämnt i botten. Lägg sedan på 4 lasagneplattor.
Lägg på hälften av laxröran och sedan 4 lasagneplattor.
Lägg på andra hälften av laxröran och de sista 4 lasagneplattorna.
Lägg på andra hälften av oströran. Häll matlagningsgrädden jämnt över lasagnen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt svalna något innan servering.
Fler bilder på Laxlasagne
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!