Laxpaj med spenat och fetaost

Laxpaj med spenat och fetaost

En krämig paj på lax, fetaost och spenat.

Kategori: Fisk
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl naturell yoghurt
Fyllning
  • ca 80g hackad spenat (fryst eller färsk)
  • 500 g laxfilé (gärna något tinad)
  • 2 msk matolja
  • 150g fetaost
  • salt
  • svartpeppar
Äggstanning
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2,5 dl riven ost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillaga så här

  1. Gör pajdegen. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, smör och yoghurt i en bunke. Täck en större pajform med degen. Sätt in i pajformen i kylen i ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Tina laxen om den är helt frysen. Skär den i tärningar. Stek laxtärningarna i matoljan i några minuter så att de får en fin färg. Salta och peppra.
  4. Tina spenaten och krama ur den om den är fryst. Skär den fint om den är färsk. Ta ut pajformen ur kylen och täck botten med spenaten.
  5. Lägg lax på spenatbädden. Tärna fetaosten och lägg den över laxbitarna.
  6. Gör äggstanningen. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och svartpeppar i en bunke. Blanda ned osten. Häll äggstanningen över laxpajen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  8. Servera denna laxpaj med en god sallad. Den blir ännu godare och mer smakrik om den får svalna något innan servering.

Fler bilder på Laxpaj med spenat och fetaost

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.3/5 (17 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fisk

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.