Laxpasta
Krämig och snabb laxpasta som passar både till vardag och fest. Medan pastan kokar fixas såsen med lax.
Kategori:
FiskPublicerat:
2012-05-06Uppdaterat:
2020-01-11Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 500 g lax i portionsbitar, tinad eller färsk
- 1 dl vatten
- 1 buljongtärning, fisk eller vegetarisk
- 2 dl crème fraiche
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk senap (vanlig, ej stark)
- 2 msk hackad dill
- salt och svartpeppar
Till servering- 400 gram pasta, t.ex. linguine
- sallad
Tillaga så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Skär laxen i mindre bitar.
- Blanda vatten, buljongtärning, crème fraiche, grädde och senap i en gryta.
- Låt såsen koka ihop i ett par minuter.
- Lägg i laxbitarna, koka upp och låt laxgrytan småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i dillen, rör om och låt det få ett uppkok.
- Servera med den kokta pastan och en god sallad.
Fler bilder på Laxpasta
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Skicka kommentar