Laxsida i ugn
Helstekt lax i ugn är gott och smidigt att laga. Laxen blir saftig och sköter sig själv i ugnen. Praktisk och festlig vardagsmat.
Kategori:
FiskPublicerat:
2024-04-05Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 1-2 dl grovkornigt salt
- 1,25 kg färsk laxsida ( laxfilé med skinn )
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk finrivet citronskal
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Strö grovkornigt salt i ett tjockt och jämnt lager i en ugnssäker form.
- Lägg laxen på saltbädden. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal.
- Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56 grader.
56 grader är en bra innertemperatur på lax, mät på laxens tjockaste del.
Fler bilder på Laxsida i ugn
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar