Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen medan du tillagar sylten. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
Tillsätt sockret lite i taget tills det löst sig.
Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.
Hållbarhet lingonsyltLingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta något konserveringsmedel för att få bra hållbarhet. Hållbarheten om du preparerar burkarna enligt ovan bör vara ca ett år.
Fler bilder på Lingonsylt
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!