En uppskattad något sötare lingonsylt med en aning vanilj.
Kategori: Sylt Publicerat: 2011-09-14 Författare:
Johanna Sandström
Mängd: 2 liter.
Tid: .
Ingredienser
2 kg rensade lingon
4 dl vatten
15 dl socker
2 tsk vaniljsocker alt. vaniljstång
Tillaga så här
Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
Tillsätt socker och vanilj lite i taget tills det löst sig.
Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.
Hållbarhet för lingonsyltLingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta konserveringsmedel i lingonsylten. Hållbarheten är minst ett år om den förvaras svalt och burkarna har rengjorts enligt beskrivningen ovan.
Fler bilder på Lingonsylt med vanilj
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!