Lingonsylt med vanilj

Lingonsylt med vanilj

En uppskattad något sötare lingonsylt med en aning vanilj.

Kategori: Sylt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 2 liter.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 kg rensade lingon
  • 4 dl vatten
  • 15 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker alt. vaniljstång

Tillaga så här

  1. Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
  2. Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
  3. Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
  4. Tillsätt socker och vanilj lite i taget tills det löst sig.
  5. Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.
Hållbarhet för lingonsylt
    Lingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta konserveringsmedel i lingonsylten. Hållbarheten är minst ett år om den förvaras svalt och burkarna har rengjorts enligt beskrivningen ovan.

    Fler bilder på Lingonsylt med vanilj

    Detta recept har inga fler bilder.

    Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

    Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

    Skicka kommentar

    Säkerhetskod Kod:

     

    Dela detta recept

    Sätt betyg

    • Just nu 3.50/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Betyg: 3.5/5 (4 röster)

    Fler recept i denna kategori

    Se alla recept i Sylt

     

     


     

    Tack

    Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.