Smakrik italiensk grön pesto med basilika, rostad sötmandel, vitlök och olivolja. Hemlagad pesto är himmelskt gott och så enkelt att göra.
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2024-04-05 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
1 liten vitlöksklyfta
1,5 dl rostad och saltad sötmandel
2 tsk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 stor kruka färsk basilika
1,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Tillaga så här
Skala vitlöken.
Mixa vitlök, saltrostad sötmandel, basilika och citronjuice tillsammans med olivolja, som du tillsätter lite i taget, i en matberedare (eller stavmixer) till en fin pesto.
Blir peston för tjock några msk mer olivolja tillsättas.
Smaka av med salt och peppar.
Peston är klar att serveras direkt, men blir ännu godare om den får stå någon dag i kylskåp.
Fler bilder på Mandelpesto med basilika
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!