Enkla och spröda klassiska maränger som passar perfekt till glass, marängswiss eller banana split. Ett lättbakat recept med få ingredienser som ger luftiga och krispiga maränger varje gång.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2024-10-23 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 40 maränger.
Tid: .
Ingredienser
4 st äggvitor (gärna rumstempererade för bättre volym)
2 dl strösocker
2 krm ättiksprit 12% (eller 0,5 tsk citronsaft för en mildare smak)
Tillaga så här
Sätt ugnen på 90 grader varmluft (eller 100 grader över/undervärme). Se till att bakplåtar är klädda med bakplåtspapper.
Börja vispa äggvitorna på medelhastighet tills de bildar ett mjukt skum.
Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget (0,5 dl åt gången) för att säkerställa att det löses upp helt. När sockret är tillsatt, vispa på hög hastighet tills du får ett styvt, glansigt skum som håller formen. Tillsätt ättika mot slutet.
Använd en sprits för att skapa jämna och dekorativa maränger, eller klicka ut smeten med en sked om du vill ha dem mer rustika. Försök att hålla dem lika stora så att de gräddas jämnt.
Placera plåtarna i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 60 minuter, beroende på storlek, tills marängerna känns torra men fortfarande mjuka inuti.
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i minst 1 timme för att torka helt och få en fin, krispig yta.
TipsOm du vill ha mer smakvariation kan du blanda i någon droppar karamellfärg i smeten för färgglada maränger.
Fler bilder på Maränger
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!