Knaprigt morotsbröd med sötma från både morot och honung. Görs enkelt i långpanna.
Kategori: Matbröd Publicerat: 2019-08-19 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 24 bröd.
Tid: .
Ingredienser
1 paket jäst 50 g
5 dl mjölk
0,75 dl rapsolja
3 morötter
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
ca 12 dl vetemjöl
Tillaga så här
Värm mjölken till 37 grader häll den över den smulade jästen i en bunke. Bland ner finrivna morötter, honung, salt och olja. Blanda sedan ner havregryn och grahamsmjöl samt så mycket vetemjöl som behövs för att kunna knåda degen. Knåda degen ordentligt för hand i bunken.
Låt degen jäsa i minst 30 minuter under bakduk.
Knåda degen igen och baka ut den i bakplåtspapper i en långpanna. Nagga och skär i rutor / portionsbröd.
Jäs brödet i långpannan under bakduk i minst 30 minuter.
Grädda morotsbrödet på 220 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler under bakduk. Skär eller bryt brödet i portionsbröd.
Fler bilder på Morotsbröd i långpanna
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!