Nougatrutor
Lättlagade och så goda nougatrutor som enkelt bakas i långpanna.
Kategori:
FikabrödPublicerat:
2017-05-02Författare:
Daniel Lind
Mängd: 28 kakor.
Tid: .
Ingredienser
- 100 g smält smör
- 4,5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 msk vetemjöl
- 3 msk ljus sirap
- 250 g nougat
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Klä en ugnsform (20x30 cm) med bakplåtspapper.
- Blanda havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
- Tillsätt sirap och det smälta smöret och rör ihop smeten.
- Häll ut havresmeten i ett jämnt lager i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter tills kakan fått gyllene färg.
- Hyvla nougaten med osthyvel över kakan som fortfarande måste vara varm och ligga kvar i sin form. Nougaten ska smälta.
- Bred ut nougaten till ett jämnt och fint lager.
- Låt nougatkakan stelna i kylskåp ca 15 minuter.
- Ta nougatkakan ur sin form och skär upp den i nougatrutor med en vass kniv. Kakan spricker lätt så var försiktig om du vill ha fina kanter.
Fler bilder på Nougatrutor
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar