En hemgjord semifreddo med nutella och marängbotten. Enkelt och lyxigt glassrecept är en given succé.
Kategori: Efterrätt Publicerat: 2016-08-01 Uppdaterat: 2022-08-12 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 10 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 färdiga marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl vispgrädde
400 gram Nutella
Till servering
Hallon
Tillaga så här
Knäck och separera äggen så att äggulorna hamnar i en bunke och äggvitorna i en annan bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum med 1 msk socker. Bunken ska kunna vändas upp och ner - först då är äggvitorna tillräckligt vispade.
Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills det blir fluffigt.
Vispa därefter grädden i en tredje bunke tills det går att bilda toppar i grädden med vispen.
Blanda ihop äggvitor, äggula och grädde i den största av dina bunkar och blanda sedan ner den första (välj den mest trasiga) marängbottnen som du först krossat till mindre munsbitar. Ringla ner Nutella som blir lite mer lättjobbad om du värmer den några sekunder i microvågsugn.
Lägg den andra (dem minst trasiga) marängbottnen i en form som passar så perfekt som möjligt (ca 25cm) och gärna är10 cm hög. Fyll sedan upp formen med gräddblandningen. För extra läckert kan du ringa lite extra Nutella överst.
Ställ in glasstårtan i frysen i minst 4 timmar innan servering.
Ta ut tårtan 30-60 minuter innan den ska ätas.
Servera denna nutella semifreddo gärna med hallon.
Fler bilder på Nutella semifreddo
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!