Vill du göra en enkel och god middag och slippa onödig disk? Då är den här allt i ett-grytan med bönor och ris ditt förstaval. Blir det rester över har du morgondagens lunch fixad, för den här rätten smakar lika gott dagen efter!
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2022-09-07 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk mald torkad koriander
1 krm sambal oelek
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl jasminris
8 dl vatten
1 tsk salt
9 dl krossade tomater
2 förpackningar vita bönor (a 400g), kokta och avrunna
Till servering
1 knippe färsk persilja
150g smulad fetaost
Tillaga så här
Skala och hacka lök och pressa vitlöksklyftorna. Häll oljan i en djup gryta och bryn sedan löken mjuk på medelstark värme några minuter. Häll ned spiskummin, koriander och sambal oelek. Smula även ner buljongtärningen och rör sedan om.
Skölj riset och häll ner det i grytan. Häll i vattnet och låt koka i ungefär 10 min.
Tillsätt krossade tomater och låt koka ytterligare cirka 10 min.
Smaka av med salt, cirka 1 tsk. Rör ner de kokta vita bönorna och låt dem bli varma.
Servera denna allt i ett-gryta med hackad persilja och smulad fetaost samt gärna ett gott mjukt bröd.
Fler bilder på One pot med vita bönor, ris och tomat
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!