Pad Krapow med nötfärs

Pad Krapow med nötfärs

En smakrik thailändsk gryta med nötfärs, paprika och vitlök, toppad med färsk basilika och serverad med äggnudlar. Perfekt för en snabb och välsmakande middag!

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 gul lök, eller rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk matolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 salladslök, strimlad, till garnering
Sojasås
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 krm chilipasta, till exempel sambal oelek
Till servering
  • 4 portioner äggnudlar

Tillaga så här

  1. Börja med att blanda sojasåsen: kombinera soja, honung och chilipasta, och ställ åt sidan.
  2. Skär lök och paprika i strimlor, hacka vitlöken fint och skär basilikan grovt.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn färsen med vitlöken. Tillsätt lök och stek några minuter. Lägg ner paprika och stek ytterligare några minuter.
  4. Häll i såsen och låt allt fräsa i en minut. Blanda ner basilikan och ta bort från värmen.
  5. Servera med kokta äggnudlar och garnera med salladslök.

Fler bilder på Pad Krapow med nötfärs

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.