Parmesansås
Blanda till en läcker sås på grädde, vitlök, parmesanost och rosmarin. Jättegott till lax och går snabbt att göra!
Kategori:
SåserPublicerat:
2024-04-05Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 2,5 dl vatten
- 0,5 buljongtärning kyckling
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 tsk rosmarin
- 0,5 krm svartpeppar
- 100 g riven parmesanost
- 3 msk smör
Tillaga så här
- Koka ihop vatten, buljongtärning och grädde tillsammans med pressade vitlöksklyftor, rosmarin och svartpeppar.
- Låt koka i 10 minuter och sila sedan bort rosmarin och vitlöksklyftorna.
- Värm upp igen, tag från plattan och blanda ner parmesan och smör. Koka inte parmesansåsen efter att osten tillsatts.
- Smaka av med eventuellt mer svartpeppar. Brukar inte behövas extra salt då osten buljongen är så salta i sig.
Fler bilder på Parmesansås
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar