Pastagratäng med vegfärs
Enkel och krämig gratäng med pasta och quornfärs.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2012-05-28Författare:
Daniel Lind
Mängd: 5-6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 300 g pasta
- salt
- 300 g quornfärs
- 2 msk margarin
- 1 gul lök
- 1 frp (500g) krossade tomater
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk chilisås
- 2 dl vatten
- 2 dl crème fraîche
- 2 morötter
- 2 dl riven ost
Tillaga så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt morötterna koka med skalade och skurna i slantar.
- Skala och hacka löken. Fräs den i margarinet i en stekpanna eller gjutjärnspanna.
- Häll ner quornfärsen när löken börjar få färg. Stek ett par minuter under omrörning.
- Häll ner krossade tomaterna, vatten, salt, svartpeppar och chilisåsen. Koka 5 minuter.
- Blanda ner crème fraîchen och låt få ett uppkok.
- Fördela den nykokta och varma pastan med morötterna jämnt i en ugnsform.
- Häll över såsen. Rör om försiktigt så att såsen fördelar sig över hela gratängen.
- Häll den rivna osten jämnt över pastagratängen.
- Låt gratängen vara i nedre delen av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
Tips! Denna pastagratäng kan lätt göras icke vegetarisk genom att byta ut quornfärsen mot köttfärs.
Fler bilder på Pastagratäng med vegfärs
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar