Krämig allt-i-ett-gryta där pastan kokas direkt i kastrullen med pastasåsen som görs på kikärtor och bönor.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2017-02-21 Uppdaterat: 2020-01-20 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
200 g färdigkokta kidney-bönor
300 g färdigkokta kikärtor
1 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
250 g körsbärstomater
7 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk basilika
0,5 msk torkad timjan
1 krm chilipeppar
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
300 g pasta
Tillaga så här
Hacka löken och fräs den i en gryta i oljan. Pressa vitlöken och fräs den med.
Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsgrädde, tomatpuré och pasta. Låt koka under lock 5 minuter.
Blanda ner kikärtor, kidneybönor och körsbärstomater. Smaka av med salt, peppar, basilika, chilipeppar och timjan. Låt koka under lock i ca 10 minuter eller tills pastan är klar. Tillsätt eventuellt vatten om det behövs under kokningen.
Låt stå och svalna av något innan servering så drar pastan in lite mer av vätskan.
Fler bilder på Pastagryta med kikärtor och bönor
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!