Picklad rödlök enligt klassisk 1-2-3 lag är ett gott tillbehör till de flesta maträtter: såväl vegetariskt som till kött, fisk och fågel.
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2019-06-24 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 1 burk.
Tid: .
Ingredienser
2 stora rödlökar
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
Tillaga så här
Skala och skiva lökarna i tunna ringar eller skivor. Lägg rödlöken i en burk som rymmer ca 1 liter. (Värm gärna burken innan så att den inte spricker i nästa steg.)
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Häll den varma lagen över den skivade löken i burken. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.
Rödlöken är klar att serveras men håller ytterligare 1 till 2 veckor i kylen.
Fler bilder på Picklad rödlök
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!