Enkelt recept på härligt hembakat pitabröd med vanliga ingredienser. Pita passar till picknick, mellis, pulled pork, kebab eller kvällsfikat.
Kategori: Matbröd Publicerat: 2019-03-06 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 12 små bröd.
Tid: .
Ingredienser
3 dl vatten
0,5 paket jäst
1 msk socker
1 msk olivolja eller matolja
1 tsk salt
6-8 dl vetemjöl
Tillaga så här
Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader och blanda ner i bunken med jäst.
Blanda ner socker, olivolja och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta tills degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa ca 30 min.
Dela degen i 12 delar och rulla den runda och platta sedan ut dem till platta runda kakor, knappt 1 cm tjocka. Lägg dem på en mjölad bakplåt och låt jäsa ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 275 grader.
Vänd på bröden så de lossnar från plåten och grädda dem i ugnen cirka 6 minuter. De blåser upp sig på slutet av gräddningen.
Låt bröden svalna på galler under en bakduk.
Tips
Frys in pitabröd så att det finns hemma när du vill äta något snabbt.
Pitabröd passar till många maträtter, framförallt mat från arabvärlden och Indien.
Fler bilder på Pitabröd
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!