Potatisbakelser
Krämig mjukkaka i långpanna som ofta kallas falsk potatisbakelse.
Kategori:
FikabrödPublicerat:
2019-08-13Författare:
Daniel Lind
Mängd: 30 stycken.
Tid: .
Ingredienser
Botten- 4 ägg
- 4 dl socker
- 200 g smör
- 2 dl mjölk
- 5-6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
Smörkräm- 200 g smör
- 2 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 dl marsánsås
Garnering- 300 g mandelmassa
- 2 msk kakao
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda ner mjölk, vetemjöl, bakpulver och smält smör.
- Häll upp smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Vik upp kanterna något om möjligt.
- Grädda botten till potatisbakelserna i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
- Gör i ordning marsánsåsen medan kakan gräddas. Går utmärkt att använda kokbar sås på pulver.
- När kakan kallnat: blanda smält smör, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner marsánsåsen försiktigt. Bred ut blandningen på bottnen.
- Riv mandelmassa direkt över kakan jämnt på fint rivjärn.
- Sikta kakao över kakan.
- Låt stelna något och skär sedan upp kakan i bitar.
Fler bilder på Potatisbakelser
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar