Quorn i krämig ajvar med matvete
Helt underbar quorn-rätt med ajvar, matvete, färska champinjoner och körsbärstomater.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2011-05-27Uppdaterat:
2021-09-28Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 300 g Quorn-bitar
- 200 g champinjoner
- 250 g körsbärstomater
- 1 gul lök
- 1 burk ajvar relish mild (340 g)
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 dl lätt crème fraiche
- salt & peppar
- 1 msk smör
Till servering
Tillaga så här
- Skiva svampen.
- Halvera tomaterna.
- Skala, halvera och skiva löken tunt.
- Om quornbitarna är stora så skär dem i 2-3 cm stora bitar.
- Stek svamp, lök och vitlök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter. Blanda ner quorn och fräs några minuter till.
- Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
- Häll över och låt allt koka upp.
- Låt småputtra några minuter.
- Rör ner tomater.
- Servera med kokt matvete!
Tips! Rätten kan varieras genom att byta ut Quorn mot lax eller kyckling.
Fler bilder på Quorn i krämig ajvar med matvete
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar