Rabarberpaj
Vår godaste rabarberpaj med en knäckig deg som egentligen inte behöver någon vaniljsås alls!
Kategori:
EfterrättPublicerat:
2011-05-27Författare:
Daniel Lind
Mängd: 8 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 2 dl socker
- 0,5 dl ljus sirap
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
- Blanda alla ingredienser förutom rabarbern.
- Dra bort trådiga skalet från rabarbern och skär dem i 1 cm långa bitar.
- Lägg rabarberbitarna i en pajform.
- Fördela smeten över rabarbern.
- Grädda i ugnen i 30 minuter tills pajen är gyllengul och knäckig.
- Servera med vaniljsås eller eventuellt glass.
Fler bilder på Rabarberpaj
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar