Rabarberpaj

Rabarberpaj

Vår godaste rabarberpaj med en knäckig deg som egentligen inte behöver någon vaniljsås alls!

Kategori: Efterrätt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 8 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen.
  3. Blanda alla ingredienser förutom rabarbern.
  4. Dra bort trådiga skalet från rabarbern och skär dem i 1 cm långa bitar.
  5. Lägg rabarberbitarna i en pajform.
  6. Fördela smeten över rabarbern.
  7. Grädda i ugnen i 30 minuter tills pajen är gyllengul och knäckig.
  8. Servera med vaniljsås eller eventuellt glass.

Fler bilder på Rabarberpaj

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (4 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Efterrätt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.