Rågsiktslimpor
Goda lättbakade rågsiktslimpor. Fyra limpor gräddas samtidigt.
Kategori:
MatbrödPublicerat:
2011-10-26Uppdaterat:
2021-12-15Författare:
Johanna
Mängd: 4 limpor.
Tid: .
Ingredienser
- 1 l vatten
- 1 dl olja, smör eller margarin
- 50 g jäst
- 1 dl sirap eller socker
- 2 msk salt
- 14 dl rågsikt
- 14-16 dl vetemjöl
Tillaga så här
- Blanda olja, vatten och jäst.
- Tillsätt sirap, salt, rågsikt och vetemjöl.
- Arbeta degen i 4-8 minuter tills den känns smidig.
- Jäs degen i ca. 60 minuter.
- Forma degen till fyra limpor. Pensla eventuellt limpornas sidor med lite olja så de blir lättare att sära på efter gräddningen.
- Låt limporna jäsa i ca 30 minuter.
- Snitta gärna rågsiktsbröden med valfritt mönster med en degskrapa eller kniv.
- Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Fler bilder på Rågsiktslimpor
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar