Rågsiktslimpor

Rågsiktslimpor

Goda lättbakade rågsiktslimpor. Fyra limpor gräddas samtidigt.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Uppdaterat: 2021-12-15
Författare:

Mängd: 4 limpor.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1 dl olja, smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 1 dl sirap eller socker
  • 2 msk salt
  • 14 dl rågsikt
  • 14-16 dl vetemjöl

Tillaga så här

  1. Blanda olja, vatten och jäst.
  2. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och vetemjöl.
  3. Arbeta degen i 4-8 minuter tills den känns smidig.
  4. Jäs degen i ca. 60 minuter.
  5. Forma degen till fyra limpor. Pensla eventuellt limpornas sidor med lite olja så de blir lättare att sära på efter gräddningen.
  6. Låt limporna jäsa i ca 30 minuter.
  7. Snitta gärna rågsiktsbröden med valfritt mönster med en degskrapa eller kniv.
  8. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Fler bilder på Rågsiktslimpor

Bild 2 av Rågsiktslimpor Bild 3 av Rågsiktslimpor

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.7/5 (15 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.