Rågsiktslimpor med dinkelmjöl
Goda rågsiktslimpor gjorda med dinkelmjöl. Enkelt att variera med nötter eller fröer.
Kategori:
MatbrödPublicerat:
2011-10-26Författare:
Johanna
Mängd: 4 rågsiktslimpor.
Tid: .
Ingredienser
- 1 l vatten
- 1 dl olja eller margarin
- 50 g jäst
- 1 dl sirap eller socker
- 2 msk salt
- 14 dl rågsikt
- 13-15 dl siktat dinkelmjöl
Tillaga så här
- Blanda fett och vatten och lös jästen i degvätskan
- Tillsätt sirap, salt, rågsikt och dinkelmjöl.
- Arbeta degen i 4-8 minuter tills den känns smidig.
- Jäs degen i ca 60 minuter.
- Arbeta ihop degen och forma till 4 limpor.
- Låt limporna jäsa i ca 30 minuter.
- Snitta gärna valfritt mönster och grädda sedan i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Fler bilder på Rågsiktslimpor med dinkelmjöl
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar