Den klassiska kikärtsröran hummus får här en härlig färg och smak av rödbetor.
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2018-11-14 Uppdaterat: 2020-05-14 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 kokta rödbetor
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl kikärtor
2,5 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 krm spiskummin
0,5 krm chilipeppar
2 krm salt
Till servering
50 gram Fetaost
Tillaga så här
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det har en slät konsistens.
Smaka av denna hummus med salt ifall det behövs.
Toppa gärna rödbetshummusen med smulad fetaost - det blir en fin färgbrytning och framförallt ger det en god sälta till röran.
Servera denna rödbetshummus t.ex. till vegetariska biffar och couscous. Röran passar även utmärkt som dipp eller tillbehör till grönsaker, bröd, kött, kyckling, falafel, halloumi och mycket annat.
Fler bilder på Rödbetshummus
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!