Rödbetspaj med spenat, fetaost och linser
Kombinationen av rödbetor, fetaost och linser gör denna vegetariska paj både aptitlig och nyttig.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2016-05-21Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2msk vatten
- 1 krm salt
- 1 liten rödlök
- 400 g kokta rödbetor
- 250 g kokta gröna linser
- 200 g färsk bladspenat
- 2 ägg
- 2 dl standardmjölk
- 1/2 tsk rosmarin
- 150 g fetaost
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör pajdegen. Blanda vetemjöl, smör, vatten och 1krm salt i en bunke. Tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i ugnen.
- Skala och hacka löken. Fräs löken i olivolja i en stekpanna tills den blir mjuk. Tillsätt spenaten och låt allt fräsa ett par minuter.
- Skär de kokta rödbetorna i små klyftor.
- Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatröran, avsköljda linser, salt och peppar i äggstanningen.
- Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat och osten fått fin färg.
- Servera rödbetspajen något avsvalnad!
Fler bilder på Rödbetspaj med spenat, fetaost och linser
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar