Rostad spetskål
Rostad spetskål i ugnen är ett enkelt och gott tillbehör.
Kategori:
TillbehörPublicerat:
2023-08-19Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 500 g spetskål (1 st)
- 1 liten näve bladpersilja
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk rapsolja
- 1 msk citronsaft
- flingsalt
- svartpeppar
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
- Skär spetskålen i fyra klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda fint hackad bladpersilja, pressad vitlök och rapsolja i en kopp. Lägg ut röran på spetskålen. Salta och peppra.
- Tillaga i ugnen till lämpligt tuggmotstånd. De blir både vackra och goda om de ser lätt rostade ut, vilket tar ca 25 min.
Fler bilder på Rostad spetskål
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar