Saltrostade cashewnötter är ett supergott och enkelt snacks, tillbehör eller topping till mat.
Kategori: Godis Publicerat: 2022-12-06 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 200 gram.
Tid: .
Ingredienser
200 g cashewnötter, hela naturella
2 msk vatten
1 tsk salt
Tillaga så här
Sätt ugnen på 180 grader. Sprid ut cashewnötterna på en ugnsplåt. Tänk på att cashewnötterna inte får läggas för tätt. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
Stänk lite vatten på nötterna, antingen med en blomspruta eller för hand. Vänd om nötterna så att de är lite fuktiga runt om. Strö salt över. Vänd om så att det blandas ordentligt.
Rosta nötterna i ca 10-15 minuter i mitten av ugnen. Rör om bland nötterna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta nötterna för länge, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Rostningstiden varierar även från ugn till ugn.
Cashewnötterna blir lite mjuka när de blir varma så gå mer på färgen än hårdheten för att avgöra när de är färdiga.
Låt svalna helt på ugnsplåten och häll sedan i tättslutande burk och förvara i skafferi.
Fler bilder på Rostade cashewnötter
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!