Rostade salta mandlar

Rostade salta mandlar

Rosta och salta mandlar själv i ugnen. Snabbt och gott tilltugg, i müslin eller som snacks.

Kategori: Godis
Publicerat:
Författare:

Mängd: 200 gram.

Tid: .

Ingredienser

  • 200 g sötmandel hela naturella
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • ev. flingsalt

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. När vattnet kokar tar du kastrullen från värmen och häller ner mandlarna. Rör om och låt stå 1-2 minuter. (Står de längre kommer skalet att kunna tas bort.) Häll över mandlarna i en sil eller durkslag och försök få bort så mycket av det salta vattnet som möjligt.
  3. Sprid ut mandlarna på en ugnsplåt. Tänk på att mandlarna inte ska läggas i dubbla lager. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
  4. Rosta mandlarna i ca 15 minuter. Rör om bland mandlarna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta mandlarna för länge så att de bränns, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Rostningstiden varierar från ugn till ugn.
  5. Låt rostade mandlarna svalna på plåten och strö eventuellt på lite flingsalt över dem. Häll sedan över dem i t.ex. en fin lufttät glasburk.

Fler bilder på Rostade salta mandlar

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.7/5 (7 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Godis

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.