Rosta och salta mandlar själv i ugnen. Snabbt och gott tilltugg, i müslin eller som snacks.
Kategori: Godis Publicerat: 2019-12-19 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 200 gram.
Tid: .
Ingredienser
200 g sötmandel hela naturella
3 dl vatten
1 msk salt
ev. flingsalt
Tillaga så här
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. När vattnet kokar tar du kastrullen från värmen och häller ner mandlarna. Rör om och låt stå 1-2 minuter. (Står de längre kommer skalet att kunna tas bort.) Häll över mandlarna i en sil eller durkslag och försök få bort så mycket av det salta vattnet som möjligt.
Sprid ut mandlarna på en ugnsplåt. Tänk på att mandlarna inte ska läggas i dubbla lager. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
Rosta mandlarna i ca 15 minuter. Rör om bland mandlarna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta mandlarna för länge så att de bränns, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Rostningstiden varierar från ugn till ugn.
Låt rostade mandlarna svalna på plåten och strö eventuellt på lite flingsalt över dem. Häll sedan över dem i t.ex. en fin lufttät glasburk.
Fler bilder på Rostade salta mandlar
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!