När solroskärnor rostas kommer smakerna fram mycket mera. Med lite olja och salt blir de ännu lite godare. Som topping på sallad eller som snacks.
Kategori: Godis Publicerat: 2022-08-18 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 12 portioner.
Tid: .
Ingredienser
400 g solroskärnor (naturella)
1 tsk solrosolja
1 krm salt
Tillaga så här
Sätt ugnen på 180 grader. Häll solroskärnorna i en hög direkt på en plåt med höga kanter. Sprid över solrosoljan och saltet. Rör om så att alla kärnor får salt och olja. Sprid sedan ut solroskärnorna på en ugnsplåt. Tänk på att solroskärnorna inte ska läggas för tätt. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
Rosta kärnorna i ca 15 minuter. Rör om bland kärnorna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta kärnorna för länge, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Jag upplever att de fortsätter att rostas en stund efter att de tas ut ut ugnen också. Rostningstiden varierar även från ugn till ugn.
Låt de rostade solroskärnorna svalna på plåten och strö eventuellt på lite flingsalt över dem. Häll sedan över dem i t.ex. en fin lufttät glasburk.
Servera som topping på en sallad, som tillbehör till mat, som mellanmål eller helt enkelt bara som snacks.
Det går även att rosta solrosfrön på liknande sätt.
Fler bilder på Rostade solroskärnor
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!