Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

En efterrätt som passar när man är mätt på sött, men ändå vill ha en god julig efterrätt.

Kategori: Efterrätt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 pkt saffran
  • 0,5 tsk salt
  • 1 kr risgrynsgröt
  • Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färska bär, t.ex. hallon
  • eller sylt

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, saffran och salt. Blanda ner risgrynsgröten.
  3. Häll upp i en ugnsform, ca 20x30cm.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.
  5. Servera saffranspannkakan med vispad grädde och bär.

Fler bilder på Saffranspannkaka

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.5/5 (2 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Efterrätt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.