Saffranspannkaka
En efterrätt som passar när man är mätt på sött, men ändå vill ha en god julig efterrätt.
Kategori:
EfterrättPublicerat:
2016-12-04Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 1 pkt saffran
- 0,5 tsk salt
- 1 kr risgrynsgröt
- Till servering
- 3 dl vispgrädde
- 200 g färska bär, t.ex. hallon
- eller sylt
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg, mjölk, socker, saffran och salt. Blanda ner risgrynsgröten.
- Häll upp i en ugnsform, ca 20x30cm.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.
- Servera saffranspannkakan med vispad grädde och bär.
Fler bilder på Saffranspannkaka
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar