En lyxigare kycklinggryta med krämig smak av saffran och paprika. I Spanien kallas denna rätt för arroz con pollo.
Kategori: Kyckling Publicerat: 2013-08-19 Uppdaterat: 2020-03-31 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
4,5 dl vatten
1 paket saffran
3 tsk paprikapulver
8 dl arborioris
2 msk olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 skivor bacon, skurna i bitar
2 tsk spiskummin
2 krm salt
500 gram passerade tomater
400 gram kyckling, skurna i bitar
1 flaska (33cl) ljust öl
1 liter buljong
1,5 msk citronsaft
1 dl russin
salt och svartpeppar
Tillaga så här
Blanda kokande vatten med saffran och 1 tsk paprikapulver i en stor kastrull.
Häll ner det sköljda riset i vattenblandningen. Ta bort från värmen, rör om, lägg på lock och låt stå att svälla.
Ta en ny lite mindre kastrull eller gjutjärnspanna och värm olivoljan i den. Tillsätt bacon, finhackad lök, , pressade vitlöksklyftor, spiskummin, salt och 2 tsk paprikapulver. Fräs i fem minuter.
Tillsätt kycklingen, hackad paprika och passerade tomater. Sänk värmen och koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då.
Häll ner kycklingröran i saffransriset. Häll sedan ner öl och buljong och rör om. Tillsätt sedan russin och citronsaften. Koka upp på nytt och låt sjuda 15 minuter. Rör om då och då.
Smaka av med eventuellt svartpeppar och salt. Låt grytan stå 10-15 minuter innan serveringen så att vattnet tas upp av riset ännu mer och får rätt krämig konsistens.
Fler bilder på Saffransris med kyckling och öl
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!