Scones
Sconesdeg som snabbt blir gott matbröd. Passar utmärkt till frukost, men även som pizzadeg.
Kategori:
MatbrödPublicerat:
2012-06-30Författare:
Daniel Lind
Mängd: 2 sconeskakor.
Tid: .
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 50 g margarin
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl mjölk
- ½ tsk salt
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Smula ner margarinet.
- Häll på mjölken och rör ihop till en sconesdeg.
- Dela sconesdegen i två delar och tryck ut dessa till varsin pizza-liknande form. De ska bli ca 10-15 cm i diameter.
- Skär kakorna i fyra delar innan du gräddar dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Njut av sconesbröden innan de kallnar helt. Då är de som godast!
Tips! Degen passar även utmärkt som snabb pizzadeg.
Fler bilder på Scones
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar