Skinkgratäng med tomater
Krämig skinkgratäng med tomat och champinjoner.
Kategori:
KöttPublicerat:
2011-07-03Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 600 g rökt skinka i skivor
- 200 g färska champinjoner
- 1 msk smör
- 2 msk senap
- 3 dl vispgrädde
- 5 msk finhackad persilja
- 3 dl riven lagrad ost
- 6 tomater
- Salt
- Peppar
Tillaga så här
- Skölj, ansa och skiva svampen.
- Fräs svampen lätt i en kastrull över medelstark värme i 4-5 minuter.
- Tillsätt senap och grädde.
- Låt blandningen koka på svag värme i 4-5 minuter.
- Rör ner persilja och ost.
- Tag från värmen och smaksätt med salt och peppar.
- Rulla skinkskivorna och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
- Dela tomaterna och ställ runt om.
- Lägg svampröran mitt på köttet.
- Salta och peppra på tomaterna.
- Grädda mitt i ugnen 250 grader i 8-10 minuter så att allt blir varmt.
- Servera skinkgratängen med kokt ris eller potatis samt gärna sallad med ananas.
Fler bilder på Skinkgratäng med tomater
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar