Smulpaj med äpplen
Snabb smulpaj som är enkel att laga och lätt att veriera - här som äppelsmulpaj.
Kategori:
EfterrättPublicerat:
2011-11-08Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 4 syrliga äpplen
- 3 msk socker
- 1 tsk kanel
Smulpaj- 100 gram margarin
- 4 msk strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär äpplena i smala klyftor.
- Blanda äpplena med kanel och socker i en bunke.
- Häll äpplena i en pajform.
- Blanda smält margarin, socker, vetemjöl och havregryn i bunken.
- Fördela smuldegen jämnt över äpplena i pajformen.
- Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg och äpplena mjuknat och blivit saftiga. Detta tar ca 20 minuter.
- Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Fler bilder på Smulpaj med äpplen
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Skicka kommentar