Smulpaj med äpplen

Smulpaj med äpplen

Snabb smulpaj som är enkel att laga och lätt att veriera - här som äppelsmulpaj.

Kategori: Efterrätt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 4 syrliga äpplen
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kanel
Smulpaj
  • 100 gram margarin
  • 4 msk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär äpplena i smala klyftor.
  3. Blanda äpplena med kanel och socker i en bunke.
  4. Häll äpplena i en pajform.
  5. Blanda smält margarin, socker, vetemjöl och havregryn i bunken.
  6. Fördela smuldegen jämnt över äpplena i pajformen.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg och äpplena mjuknat och blivit saftiga. Detta tar ca 20 minuter.
  8. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Fler bilder på Smulpaj med äpplen

Bild 2 av Smulpaj med äpplen

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Markus skrev 2014-09-21: Älskar det här receptet, grymt gott och enkelt!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.7/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Efterrätt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.