Sockerkaka
En saftig sockerkaka som kan varieras med t.ex. jordgubbar, blåbär eller kardemumma.
Kategori:
FikabrödPublicerat:
2011-07-21Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2,75 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smält margarin
- 1 dl mjölk eller vatten
Smaktillsats:ellereller- 1 dl färska eller frysta bär, t.ex. blåbär, jordgubbar, vinbär, etc.
Tillaga så här
- Sätt på ugnen, 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret eller kardemumman om du valt någon av dessa smaktillsatser. Rör ner blandningen.
- Tillsätt det smälta margarinet blandat med vätskan. Rör försiktigt om till en jämn smet. Använd gärna gummiskrapa.
- Häll smeten i den smorda och jämnt beströdda formen. Skrapa bunken väl.
- Strö i bären om du valt den smaktillsatsen.
- Grädda på galler på nedersta falsen i ugnen cirka 40 minuter.
Fler bilder på Sockerkaka
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar