Spaghetti Carbonara
Spaghetti carbonara är en snabblagad pastaklassiker och en älskad favorit: krämig spaghetti med bacon, ägg och ost.
Kategori:
PastaPublicerat:
2019-05-27Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 1 msk smör
- 150 g bacon
- 1 vitlöksklyfta
- 3 ägg
- 1,5 dl finriven smakrik hårdost (gärna parmesan)
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Till servering- 1,5 dl finriven smakrik hårdost (gärna parmesan)
- 60 gram babyspenat
- 2 tomater
Tillaga så här
- Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
- Vispa ihop ägg, pressad vitlök, crème fraiche, salt och 1,5 dl av parmesanosten i en bunke.
- Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Vänd ner äggblandningen samt det stekta baconet och rör kraftigt till en krämig konsistens.
- Strö över resten av osten och nymalen peppar.
- Servera genast med en sallad av babyspenat och tomater.
Med detta recept slipper du krånglet med äggulor och får snabbt en jättegod spaghetti carbonara.
Fler bilder på Spaghetti Carbonara
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar