Stekt sparris med örtkrutonger

Stekt sparris med örtkrutonger

Vitlöksstekta krutonger som blandas med örter och parmesan innan de strösslas över den stekta färska sparrisen.

Kategori: Tillbehör
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Örtkrutonger
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackade blandade örter (t ex. Örtkryddor Provençale)
  • 1/2 dl finriven vällagrad hårdost (t.ex. parmesan)
Sparris
  • 500 g färsk grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • salt

Tillaga så här

  1. Tag bort eventuella kanter och smula brödet. Stek brödsmulorna krispiga i olivolja i en väl rengjord stekpanna.
  2. Tillsätt pressad vitlöken och stek ytterligare 2 minuter.
  3. Lägg krutongerna i en skål och låt dem svalna. Blanda med örter och ost.
  4. Skär bort den nedre hårda delen på sparrisen.
  5. Stek sparrisen i olivolja 3-4 minuter. Vänd dem ofta och salta på slutet.
  6. Lägg sparrisen på ett fint fat och strö över krutongerna vid servering.

Fler bilder på Stekt sparris med örtkrutonger

Bild 2 av Stekt sparris med örtkrutonger Bild 3 av Stekt sparris med örtkrutonger

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Tillbehör

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.