Stekt sparris med örtkrutonger
Vitlöksstekta krutonger som blandas med örter och parmesan innan de strösslas över den stekta färska sparrisen.
Kategori:
TillbehörPublicerat:
2016-05-21Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Örtkrutonger- 2 skivor vitt bröd
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl hackade blandade örter (t ex. Örtkryddor Provençale)
- 1/2 dl finriven vällagrad hårdost (t.ex. parmesan)
Sparris- 500 g färsk grön sparris
- 1 msk olivolja
- salt
Tillaga så här
- Tag bort eventuella kanter och smula brödet. Stek brödsmulorna krispiga i olivolja i en väl rengjord stekpanna.
- Tillsätt pressad vitlöken och stek ytterligare 2 minuter.
- Lägg krutongerna i en skål och låt dem svalna. Blanda med örter och ost.
- Skär bort den nedre hårda delen på sparrisen.
- Stek sparrisen i olivolja 3-4 minuter. Vänd dem ofta och salta på slutet.
- Lägg sparrisen på ett fint fat och strö över krutongerna vid servering.
Fler bilder på Stekt sparris med örtkrutonger
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar