Stuvade makaroner
Stuvade makaroner som går snabbt att laga och är barnens favorit.
Kategori:
PastaPublicerat:
2011-08-19Uppdaterat:
2024-03-19Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 stora portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 5 dl makaroner
- 2 liter vatten
- 2 tsk salt
Redning- 6 dl mjölk
- 3 msk vetemjöl
- 0,5 krm vitpeppar
- 2 msk socker
- 1 ägg
- salt
- peppar
Tillaga så här
- Koka makaronerna i vatten och salt i en kastrull som inte bränner vid så lätt.
- När makaronerna kokat färdigt (oftast ca 7-9 minuter) så hälls vattnet bort.
- Häll ner 5 dl av mjölken i grytan med makaronerna.
- Blanda vetemjöl och 1 dl mjölk och rör ner det i makaronerna.
- Smaksätt med vitpeppar och socker.
- Koka upp och koka i 3 minuter.
- Vispa ägget lätt med en gaffel eller visp.
- Tag kastrullen från plattan och blanda ner det vispade ägget. Koka inte de stuvade makaronerna efter att du blandat ner det vispade ägget.
- Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera till t.ex. köttbullar eller korv.
Fler bilder på Stuvade makaroner
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar