Ett snabbt och enkelt recept för att förvandla svarta vinbär till en söt och smakrik gelé. Perfekt till frukost eller dessert.
Kategori: Sylt Publicerat: 2024-08-12 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 2 burkar.
Tid: .
Ingredienser
2 liter svarta vinbär
2 dl vatten
6 dl syltsocker (0,9 liter syltsocker per liter silad saft)
Tillaga så här
Sortera bort dåliga bär, blad och kvistar innan du lägger de svarta vinbären i en kastrull. Tillsätt vatten och koka upp blandningen. Mosa bären med en träslev eller liknande verktyg.
Placera en sil, silduk eller liknande över en annan kastrull och sila saften genom duken. När saften har svalnat, pressa ut så mycket vätska som möjligt och mät upp mängden.
Tillsätt 0,9 liter syltsocker per liter av den silade saften och koka upp tills sockret har löst sig och det riktigt kokar.
Ta bort eventuellt skum och häll gelén i steriliserade burkar. (För enkel sterilisering kan du ställa burkarna i ugnen på 100 grader och koka locken i vatten ien kastrull.)
Stäng locket och vänd burken upp och ned så att ev. bakterie under locket eliminieras.
Förvara svalt och mörkt. Detta recept ger ungefär två burkar gelé.
Fler bilder på Svartvinbärsgelé
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!